♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥Buď vítán a buď sám sebou. Jsi-li přítel, otvírám ti náruč i srdce, Jsi-li neznámým,dlouho jím nebudeš, Jsi-li nepřítel,láska tě přemůže.
♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥

proroctví z knihy Zasvěcení

Dva trendy - jeden starověký a jeden moderní - probouzí vědomí světa. Jsme svědky celosvětové a dynamické renesance starověké moudrosti. Jóga, meditace, životní síla řízení, akupunktura, ayurveda, a výsledky dalších postupů jsou nyní velmi rozšířené. Zároveň podobné poznatky se promítají do vědy a tvůrčí práce intuitivních průkopníků. Mysl-tělo, lékařství, kvantové vědomí, životní síla léčení, holistické zdraví, psychické povědomí, bojová umění jsou jen některé ze stovek čerstvých projevů nadčasové moudrosti.
Proč tyto dva trendy, co se nyní děje?
Lidský vývoj je cyklický. Vstoupili jsme pro nás do "nové éry" , ale je to věk, který sdílí vědomí stavitelů pyramid a starověkých mudrců, kdy povědomí o subtilní energii a vyšším vědomí byl standard - ne výjimkou.
AMIT GOSWAMI-KVANTOVÝ AKTIVISTAvideo(zde)

Každá pravda prochází třemi fázemi: Nejdříve je zesměšňována. Pak násilně odmítána. A nakonec je akceptována jako samozřejmost.
A.Schopenhauer
Abychom udělali pořádek ve světě, musíme nejdříve udělat pořádek v národě, abychom udělali pořádek v národě, musíme nejdříve udělat pořádek v rodině, abychom udělali pořádek v rodině, musíme nejdříve udělat pořádek ve svém osobním životě, abychom udělali pořádek ve svém osobním životě, musíme udělat pořádek ve svém srdci. Confucius

"Vlastnosti, které nenávidíš u druhých lidí, jsou tvé vlastnosti,kterých se podvědomě snažíš nenávistí a bez úspěchu zbavit.Vlastnosti, které dokážeš tolerovat u druhých lidí,jsou vlastnosti, kterých ses definitivně zbavil." J.MEDO

Buďte královský dědic, kterým opravdu jste! Buďte jako lotos, který ačkoli zrozen ze slizského bahna na dně jezera, pomocí své čisté síly vůle povstane nad vodu, aby viděl slunce a nechal se inspirovat jeho paprsky. Sathya Sai

Léčení duše je léčení energie, kterou jste si vytvořili v tomto nebo v minulém životě, je to tedy proces uvolňování energie připoutanosti k minulé situaci, člověku nebo věci.
Při cíleném léčení duše dochází ke zvýšení vibračního vzorce zhuštěné energie, aby se osvobodila a navrátila se do své duše.
Stav našeho energetického pole zajišťuje způsob, jakým způsobem přijímáme univerzální energii. Pokud frekvence vibračního vzorce (který je vtisknut na energetickém poli) není dostatečně vysoká, aby námi energie přirozeně proudila, jsme připoutáni k nižším energiím, které nás dostávají do konkrétních situací, které nám umožňují, abychom se odpoutali. Energie musí proudit. Pokud neproudí, jsme k něčemu připoutáni.

Odvracíme-li své vědomí od fyzické dimenze do dimenze duchovní - "vypneme-li" vnější svět, ať už zavřením očí, rozostřením zraku, meditací, spojením se s Vyšším Já - dostáváme inspiraci. Jednáme správně. Správně se rozhodujeme. Můžeme předvídat. Můžeme léčit. Můžeme svět učinit lepším místem k životu. JOSÉ SILVA

Nyní nastal čas pro vaše pravé já - krásné, nadané a zázračné - aby znovu povstalo. Toto je znovuzrození vaší skutečné
přir
ozenosti, kterou jste až do tohoto okamžiku skrývali nejen před druhými, ale i sami před sebou. Až v příštích dnech a týdnech pocítíte znovu nalezený pocit jistoty a nadšení, přivítejte jej s otevřenou náručí. A především se respektujte, milujte a ctěte, protože jste nádherné a talentované bytosti.

Select Language

translate

čtvrtek 17. listopadu 2011

CESTY KE ŠTĚSTÍ


Milovat sám sebe je předpokladem pro to,
abys mohl otevřít své srdce jiným,
aby tvá láska zůstala živá a svěží
a nestagnovala na pouhých přáních a očekáváních.

...Cesty ke štěstí..



AKTUÁLNĚ
19.11.2011 - JÍDLEM PROTI NACHLAZENÍ NA STRÁNKÁCH JÍDLO PRO ZDRAVÍ
                   - VIZUALIZAČNÍ MEDITAČNÍ CVIČENÍ NA STRÁNKÁCH MEDITACE

18.11.2011 V současné době přenáším čtení a odkazy z původních stránek na Netlogu,které provozovatelé ruší.
Zajímavostí je,že stránka Galerie Láska dostává "nový kabátek"v době,kdy počet čtenářů dovršil číslo
33, 3+3 je 6, v numerologii číslo 6 vyjadřuje lásku.Vítejte na stránkách Galerie Láska v novém kabátku:

HORY SNĚNÍ



Hory snění

Nezajímá mě, jaké je tvé živobytí. Chci vědět, po čem toužíš a zda se odvážíš snít, abys naplnil touhy svého srdce.

Nezajímá mě, jak jsi starý. Chci vědět, jsi-li ochoten riskovat kvůli lásce, kvůli svému snu, kvůli dobrodružství života i to, že budeš vypadat jako blázen.

Nezajímá mě, jaké planety ovládají tvůj horoskop. Chci vědět, zda ses dotkl středu svého smutku, zda životní zklamání otevřela tvé srdce, nebo tě zranila a učinila netečným vůči strachu a další bolesti. Chci vědět, zda se dokážeš poprat s bolestí, mou či tvou, aniž bys ji schovával, zlehčoval či napravoval.

Chci vědět, zda dokážeš být s radostí, mou či tvou, zda dokážeš nespoutaně tančit a nechat se extází prostoupit od hlavy až k patě a nebýt tím, kdo nabádá druhé, aby byli opatrní, realističtí a dbali lidských omezení.

Nezajímá mě, zda ten příběh, který mi vyprávíš, je pravdivý. Chci vědět, zda dokážeš zklamat druhé, abys byl pravdivý k sobě, zda dokážeš přijmout obvinění ze zrady, ale nezrazovat vlastní duši, zda dokážeš nebýt loajální, a tudíž důvěryhodný.

Chci vědět, zda dokážeš každý den vidět krásu, dokonce i tehdy, když není pěkná, a zda z její přítomnosti můžeš udělat pramen svého vlastního života.

Chci vědět, zda dokážeš žít s nezdarem, mým i tvým, a přesto stát na břehu jezera a do stříbra úplňku křičet: "Ano!"

Nezajímá mě, kde bydlíš ani kolik peněz vyděláváš. Chci vědět, zda se dokážeš zvednout po noci plné smutku a zoufalství, vyčerpaný a unavený k smrti a udělat to, co je potřeba, aby děti přestaly plakat.

Nezajímá mě, kdo je tvůj přítel, ani jak ses sem dostal. Chci vědět, zda dokážeš stát v první linii a neustoupit ani o krok vzad.

Nezajímá mě, co a s kým jsi studoval. Chci vědět, co je ti vnitřní oporou, když se všechno kolem hroutí.

Chci vědět, zda dokážeš být sám se sebou a zdali skutečně máš rád ty, se kterými trávíš volný čas.

z knihy Pozvání - Oriah Mountain Dreamer
http://www.oriahmountaindreamer.com/
Překlad: Mgr.Ivana Valová


Jan Werich: Pán Bůh nás udělal všecky stejné



Na jedno jsem vždycky věřil. Že nás Pán Bůh udělal všecky stejné. Jeden je bílý a druhý černý. Jeden je krásný, anebo poďobaný od neštovic. Ale všem je nám zima, když venku mrzne, a všichni se potíme, když praží slunce. A všichni musíme dýchat, abychom se neudusili. A všechny nás nakonec odvezou. Jinými slovy, všichni jsme smrtelní. I nesmrtelní. Ale pro tohle nesmíme jeden z druhého dělat otroka. Pro tohle každý, ať jeho táta byl prezident nebo dráteník, musí mít stejnou příležitost žít plný život. Nikdo si nesmí myslet, že je něco víc nebo lepšího než ten druhý. Možná že toho má víc v makovici, možná že nosí lepší košili, že má fortelnější ruce, možná že má větší bicepsy.

Ale tohle všechno ho jenom zavazuje, jenom zavazuje, aby toho udělal tím víc. Tím víc pro ty s menšími bicepsy a s horší košilí. Jenže tomuhle můžou věřit a rozumět jenom ti z lidí, kteří mají rádi lidi.



Každý má svůj vlastní příběh

Vy jste autoři příběhu, který vyprávíte sami sobě. Vše ve vašem příběhu pojednává o vás, a tak to musí být, protože jste středem svého života. Celý svůj příběh vyprávíte ze svého hlediska.

Vytváříte si obrazy vedlejších postav a připisuje jim role. O vedlejších představách víte jen to, co jste sami vytvořili. Skutečnost je taková, že nikoho neznáte a nikdo nezná vás.

Úcta je jedním z nejkrásnějších projevů lásky. Pokud se snaží někdo psát váš příběh za vás, znamená to, že si vás neváží. Považuje vás za špatného umělce, který není schopen napsat svůj vlastní příběh i přesto, že se narodil proto, aby ho napsal.

Svůj příběh můžete změnit jedině tím, že změníte to, co si o sobě myslíte. Pokud se zbavíte lží o sobě samých, zbavíte se i lží o druhých. Kdykoliv změníte hlavní postavu svého příběhu, změní se celý příběh.

Neberte nic osobně, co vám říkají druzí lidé, ve skutečnosti to říkají k vedlejší postavě ve svém příběhu. Vše, co říkají, je projekcí představy, kterou si o vás vytvořili. S vámi to nemá nic společného.

Lidé jsou rození vypravěči. Vymýšlet příběhy a interpretovat vše, co vnímáme, je naší přirozeností. Pokud to děláme nevědomě, dáváme svou osobní moc svému příběhu a ten se pak píše sám. Když si uvědomíme, že příběh píšeme my, toto vědomí nám vrátí kontrolu. Pokud se nám příběh nelíbí, můžeme ho změnit, protože jsme jeho autory.

Miguel Ruiz - Hlas poznání



Já jsem já

(Virginie Satirová 1916 - 1988)

Na celém světě není nikdo stejný jako já,
jsou lidé kteří se mi podobají,
ale ani jeden není se mnou totožný.
Proto vše co se mi přihodí, je autenticky moje,
je to moje svoboda, můj vlastní výběr.
Všechno z čeho se sestávám, ke mně náleží,
moje tělo a všechna jeho aktivita,
moje mysl se všemi myšlenkami a idejemi,
moje oči se všemi obrazy, které se v nich zobrazí,
moje pocity, ať jsou jakékoli,
hněv, radost, flustrace, láska, zklamání, vzrušení,
moje úcta a všechna moje slova, která z nich vycházejí,
zdvořilá, sladká či drsná, správná či nesprávná,
můj hlas, hlasitý nebo tichý,
a všechno to, jak jednám vůči druhým i sobě,
moje sny, moje fantazie, naděje a strachy ke mně náleží,
všechna moje vítězství a úspěchy, všechna má selhání i omyly ke mně náleží.
Proto všechno toto je moje, mohu se důvěrně poznat,
a tak mít rád sebe a být v přátelství sám se sebou ve všem co ke mně náleží.
Pak mohu umožnit všemu co je moje,
aby pracovalo v můj prospěch.
Vím, že mám stránky, které mne matou a jsou pro mne hádankou
a jiné stránky zcela neznámé,
ale pokud jsem v přátelství sám sebou,
mohu s odvahou a nadějí hledat řešení hádanek
a cesty k nalezení toho, co ze sebe neznám.
To jak se dívám a naslouchám, co říkám a co dělám,
myslím a cítím v tomto okamžiku - to vše ke mně náleží.
Je to autentická odpověď o mém "tady a teď".
Později, když prohlížím znovu, co jsem viděl a slyšel,
co jsem říkal a dělal, jak jsem myslel a cítil.
Možná se něco z toho ukáže nevhodné.
To, co je nevhodné mohu odložit
a podržet to co se osvědčilo
a vynálézal něco nového místo toho, co jsem odložil.
Mohu vidět, slyšet, cítit, myslet, mluvit a jednat.
Mám nástroj k životu i vytvoření smyslu
a řádu světla lidí a věcí.
Náležím si a proto se mohu sám řídit.
Já jsem já
a tak je to dobře.



Jak často říkáme svým nejbližším, přátelům, že je máme rádi?

Vědí, co pro nás znamenají?

Někteří lidé nevědí, jak je důležité, že jsou.

Někteří lidé nevědí, jak dobře dělá už jen podívat se na ně.

Někteří lidé nevědí, jakou posilou je jejich vlídný úsměv.

Někteří lidé nevědí, jaká je hojivá jejich blízkost.

Někteří lidé nevědí, o co jsme chudší bez nich.

Někteří lidé nevědí, že jsou nebeským darem.

Věděli by to, kdybychom jim to řekli.


z knihy: Bruno Ferrero – Život je všetko, čo máme



Když se Láska probouzí
celý Vesmír jásá.
Roztančí se motýli,
nesmírná to krása
vstoupí do srdce každého ,
kdo vidí záblesk novéh



Když si stěžujete, děláte ze sebe oběť.
Když se ozvete a řeknete, co si o záležitosti myslíte,
přihlásíte se tak ke své moci.
Změňte proto nevyhovující situaci tak, že začnete jednat.
Je-li to možné, situaci přijměte, je-li to nutné, pak ji opusťte.
Cokoliv jiného je bláznovství.

Eckhart Tolle, Moc přítomného okamži

 

ZÁKON RESONANCE

z knihy
Duchovní zákony   
od Kurt Tepperwein

Začneme už možná známými větami:

Stejné přitahuje stejné a je posilovány stejným.

Nerovné se navzájem odpuzuje.

Každý může přitahovat jen to, co odpovídá jeho současné vibraci (strach tedy přitahuje to, čeho se bojíme nebo obáváme).

Jelikož každá vibrace přenáší energii, zákon rezonance je zákonem přenosu energie. Vibrace přenáší energii, která v ní působí na každé tělo, které vibruje stejně a proto stejně naladěné těla a duše navzájem zesilují své vibrace a tím i zvyšují svou energii (takové ovlivnění je pozitivní nebo negativní podle toho, jak jsme naladěni).

Máme svobodnou volbu v tom, kterým vibracím chceme otevřít a které přijmeme, zesílí, či zeslabuje. Právě na tomto je založen i účinek manter, protože zpěvem se naladíme na patřičnou energii a necháme ji v nás působit. Například intonace slova OM nás může přivést do rezonance s vibracemi toho nejvyššího, co je v nás.

Další důležitou skutečností je, že člověk dokáže vnímat pouze ty oblasti skutečnosti, s nimiž je schopen rezonance. Co leží mimo oblast schopnosti naší rezonance, to nevnímáme (není to pro nás skutečné i když to existuje).

Přitahujeme lidi s podobným naladěním a také zážitky a životní události, které odpovídají našemu myšlení a cítění. Když se tedy někdo zaplete do bitvy, zda bude mít nehodu, nikdy to není náhoda. Vždy je to v důsledku příbuznosti vůči takové události, protože bez této příbuznosti by se taková událost nemohla projevit jako zážitek daného člověka.

Naše myšlení a cítění je jakýsi "neviditelný magnet", který přitahuje vše, co s ním ve vnějším světě rezonuje. Převládající myšlenky, sklony a pocity člověka určují a vytvářejí auru úspěchu nebo neúspěchu.

Vědomě či nevědomě vyzařována energie přitahuje odpovídající události a vnáší je jako životní okolnosti do naší oblasti zkušeností.

Když jsme naštvaní nebo dotčení, není to kvůli chování jiného člověka, protože to je pouze spouštěč. Příčina spočívá v nás, protože něco z chování druhého je i struna ve mně, na kterou udeřil a nyní rezonuje. Je užitečné zbavit se negativních vlastností, aby se už nemohly projevit.

Díky schopnosti rezonance zažíváme i "náhody". Jakmile jsme vnitřně zralí na nějakou zkušenost, nastavíme se na tuto událost a odpovídající zážitek se nám přihodí na základě zákona osudu. Pokud však na tento zážitek připraveni nejsme, úsilí nebo snaha nám nebudou nic platné. Prostě to k nám ještě nepřijde.

I zákon hojnosti a má nový aspekt - ukazuje nám, že můžeme dostat pouze tolik, kolik jsme schopni přijmout a to v takové kvalitě, která odpovídá našim vibracím. Pokud ve svém podvědomí držíme něco velmi dlouho, nutně se to musí uskutečnit.

Stačí si uvědomit, že něco opravdu potřebujeme a podivuhodným způsobem to i dostaneme. Možná se například zabýváte právě nějakou tématem a od někoho dostanete knihu na toto téma. Za těmito "náhodami" je vždy zákon rezonance.

Na závěr bych dodala ještě to, co jsem již zmiňovala i Mirovi a meleme to každému (teď ale budu citovat Tepperwein):

Bez vnitřní připravenosti je jakékoli hledání ve vnějším světě k ničemu. Bez této připravenosti je jakékoliv hledání zbytečné. To, co opravdu potřebujete, si vás najde samo. Musíte mu jen dovolit, aby si vás našlo!

Proto žádné strachy, že nedostanete to, po čem toužíte nebo že nevíte, jak dosáhnete toho, po čem sníte. Vše k vám dříve či později přijde, pokud budete připraveni. Pokud to však k vám přijít nemá, můžete dělat cokoliv, nepomůže to. Proto ať vás netrápí kdy a jak a jestli vůbec ... protože pokud je to, co chcete i ve vašich vibracích, už to k vám postupně putuje a jednou musí dorazit

OD NINY:http://nina450.wordpress.com/2011/06/13/zakon-...


Skrytý význam Heraklových úloh v symbolike dvanástich znamení zverokruhu
Nedávno som narazila na menší dokument o Heraklových úlohách, ktoré musí aj človek prekonať na ceste duchovného rozvoja. Anglická ezoterička Alice A. Baileyová vo svojej práci The Labours of Hercules vysvetľuje skrytý význam Heraklových úloh v symbolike dvanástich znamení zverokruhu. Tvrdí, že každý z nás môže ísť touto cestou. Na duchovnej ceste čaká človeka veľa úloh – tak ako bájneho Herakla. Ale kto by nechcel naplniť svoj život, poradiť si v každej situácii? Získať takúto vnútornú silu si však vyžaduje námahu a čas. Alice Baileyová sa rozhodla prizrieť mýtom o Heraklovi z inej strany a dospela k názoru, že každá úloha, ktorú dostal primitívny, divoký Herakles, je stupňom na ceste jeho duchovného rozvoja. Aby sme boli schopní kráčať cestou osobnej evolúcie, musíme dosiahnuť vnútornú silu a pestovať svojho ducha prekonávaním prekážok.

Herakles mal božského otca (Dia) a pozemskú matku (Alkménu, manželku kráľa Amfitryóna). Otec, symbol ducha a matka, symbol hmoty, sa spojili v jednej osobe. Poslednou úlohou hrdinu bolo vyslobodiť z pút matku – hmotu – a rozvinúť v sebe duchovné vlastnosti. Podarilo sa mu to, keď zvládol dvanásť prác. Práve ony symbolizujú cestu zrýchleného duchovného rozvoja.

Duchovný rozvoj sa môže odohrávať dvoma spôsobmi:

- pomalým, “prirodzeným” procesom zmien, ku ktorým dochádza počas nespočetných vtelení v procese našej individuálnej evolúcie;

- môže byť výsledkom vnútornej disciplíny a vedomého systematického snaženia urýchliť tento prirodzený proces. Vtedy človek dôsledne pracuje na tom, aby vôľou ovládol svoju prirodzenú povahu. Platí pritom pravidlo: keď je žiak pripravený, učiteľ príde.

Znamenia a rozvoj

Pomocou channelingovej spolupráce s majstrom Tibeťanom Alice Baileyová ukazuje, ako 12 Heraklových prác súvisí s dvanástimi znameniami zverokruhu. Herakles pomocou úloh, ktoré mu zveril duchovný učiteľ, absolvuje pomyselnú cestu zverokruhom posúvajúc sa od znamenia Barana až k znameniu Rýb. Každá z jeho prác tematicky súvisí s určitým znamením a ilustruje jeho charakter a vlastnosti. V každom znamení prekonáva prirodzené sklony (a chyby!), ktoré s ním súvisia: po vykonaní danej úlohy získava cnosti, akými ho toto znamenie obdarúva.

V znamení Barana Herakles začína svoj duchovný rozvoj v snahe pochytať nebezpečné rozbehané kobyly kráľa Diomedesa, čiže, snaží sa získať kontrolu nad svojou mysľou. Táto práca sa odohráva na nižšom mentálnom pláne.

V znamení Býka pracuje hrdina na pláne astrálnom: podmaní si krétskeho býka, zosobňujúceho telesnú žiadostivosť. Herakles je úspešný, získava kontrolu nad “býkom svojej žiadostivosti” (samozrejme, nielen sexuálnej). Znamená to, že podriadi svoje prirodzené pudy vyššiemu dobru, na prospech spoločnosti.

V znamení Blížencov Herakles získava zlaté jablká Hesperovien, čo znamená, že rieši problém zladenia potrieb duše a tela. Jablká symbolizujú poznanie, čiže získanie kontroly nad fyzickým telom, emóciami a nižšou mysľou.

V znamení Raka Herakles chytí laň so zlatým rohom, ktorá symbolizuje intuíciu a ktorá je nevyhnutná na duchovnej ceste: intuíciu, ktorú musíme v sebe prebúdzať vždy znova. Inštinkt, ktorý v tejto fáze dominuje, má byť ešte subtílnejší a treba ho zmeniť na intuíciu. Rovnako je to aj s intelektom: musí ho obohatiť intuícia. Vďaka nej začína človek chápať veci, ktoré nemožno pochopiť len inštinktom a intelektom.

Vo fáze Leva, keď hrdina prekonáva nemejského leva (ktorý má neprestreliteľnú kožu) je už silnou osobnosťou, má pocit moci a dôležitosti svojej osoby. Jeho úlohou je teraz zvíťaziť nad egoizmom a samoľúbosťou, naučiť sa pokore, zabudnúť na vlastnú osobu a prebudiť v sebe schopnosť prinášať pomoc iným.

Prvých päť prác predstavuje Cestu skúšky. Po jej absolvovaní Herakles môže vojsť na Cestu učenia, ktorá zahŕňa práce súvisiace s ďalšími štyrmi znameniami zverokruhu.

V znamení Panny Herakles získava pás kráľovnej Hyppolyty – urobí prvý krok k svojej duchovnosti. Ako matka dáva život svojmu dieťaťu, aj žiak má teraz prejaviť v každodennom živote svoju spiacu dušu. Príčinou nesprávnych postojov a správania sa nie je totiž fyzické telo, ale jeho nedostatočná kontrola zo strany duše.

Zajatie diviaka v znamení Váh je obrazom získania prevahy duše nad nedokonalým telom a jeho pudmi, snaha o rovnováhu a harmóniu, ako aj vyjadrovanie svojich emócií. Dôležité je to, že diviak (čiže prirodzené pudy a emócie) nemal zostať “zabitý”, ale ovládnutý a podriadený vôli človeka.

Prekonaním Hydry v znamení Škorpióna Herakles zmenil svoje temné stránky, ktoré sa skrývajú v každom človeku v zákutiach podvedomia. Boj s hydrou sa skončí úspešne len vtedy, keď žiak prešiel úplnou vnútornou premenou a uvidel problém z inej perspektívy.

V znamení Strelca musel Herakles zahnať hrozných dravých vtákov, ktorí pustošili okolie horšie ako kobylky. Tými vtákmi sú negatívne myšlienky a slová, ktorými krivdíme iným a ktoré ešte pričasto zamestnávajú našu myseľ. Aby sme zvládli lekcie na ceste učenia sa, je nevyhnutné získať celkovú kontrolu nad svojimi myšlienkami a slovami.

Ďalšie tri Heraklove úlohy zobrazujú etapy na Ceste zasvätenia. Jeho predchádzajúce práce súviseli s vlastným duchovným zdokonaľovaním, teraz sa však začína práca pre dobro všetkých. To si vyžaduje celkom zabudnúť na vlastný prospech, ba dokonca na vlastný duchovný pokrok!

Zostup do podsvetia a prekonanie psa Kerbera s troma hlavami v úlohe pre Kozorožca je symbolom prechodu cez prvé veľké zasvätenie a začatie práce pre iných. Okrem iného si to vyžaduje získanie vnútornej slobody voči vonkajším obmedzeniam, ale aj pestovanie lásky a akceptácie všetkých, bez ohľadu na ich chyby a pády. Iba takýto človek môže pracovať pre dobro sveta.

Čistenie Augiášovho chlievu je úlohou pre znamenie Vodnára. Herakles sa stáva majstrom a začína slúžiť iným. Nezainteresovane spolupôsobí pri očisťovaní sveta od zlej karmy a chýb a robí to nekonvenčným spôsobom: prelamuje bariéry separatizmu pomocou životnej energie a vše objímajúcej lásky (agapé).

Heraklova práca, ktorá súvisí so znamením Rýb, je oslobodenie stáda dobytka, ktoré ovládol netvor Géryon. Stádo zobrazuje zotročené ľudstvo a netvorom je veľká ilúzia, čiže forma, akú má hmota. Herakles sa stáva osloboditeľom svojich chránencov, vracia im voľnosť, učí ich samostatnosti a zodpovednosti, inšpiruje ich, aby chytili osud do vlastných rúk.

Cesta pre každého

Práce, ktoré Herakles vykonáva, sú symbolické, ale svojou povahou aj univerzálne. Zobrazujú etapy a problémy, ktoré sa týkajú každého človeka, ktorý sa túži oslobodiť od sveta hmoty. Každý, kto si uvedomuje, že sme duálne bytosti (teda nielen hmotné, ale predovšetkým duchovné), kto chce kráčať duchovnou cestou, je postavený pred rovnaké úlohy a musí dosiahnuť spomínané ciele.

Alice Baileyová – The Labours of Herkules (Heraklove úlohy)

http://nina450.wordpress.com/2011/03/08/herakl...</

Ktorý uhol pohľadu sa vám páči viac?



Od Niny

Včera keď mi napadlo, že napíšem článok, dostala som námet vo forme ,,filmu”. Videla som, ako dve dievčatá idú domov po poľnej ceste, samozrejme po obrovskom daždi a obe majú na nohách šlapky (papuče). Zem bola taká mokrá a blatistá, vedľa seba tlačili bicykel. Nohy sa im zabárali do blatistej zeme, tak čo by ste v tejto chvíli robili vy?

Určite to nie je najlepšia situácia, ale poďme na to z dvoch uhlov. Jedno dievča začne nadávať, aké majú nešťastie a celou cestou to takto pokračuje, pri každučkom jej kroku. Druhej napadne, prečo nevyskúšať práve teraz ďalší uhol pohľadu, veď je to vynikajúco načasované. Pri každom kroku sa jej nohy zabárajú do blatistej zeme, ale miesto toho, aby nadávala a šomrala začne vnímať, ako sa tekutá zem dotýka jej nôh…ako ju hladká a hladí, vníma každý jeden krok, sleduje každučký svoj dych a je úplne oddaná tej chvíli. V tomto stave je BDELÁ. Vychutnáva každý krok, pretože cíti, že nie je sama. Chodí po zemi, šťastná a vďačná za túto príležitosť. No a čo, že bude mať špinavé nohy? Nestojí ten krásny pocit za to? Z každej nepríjemnej situácie môžeme vždy vyťažiť to, čo chceme. Ak sa chceme v tej chvíli hnevať a ľutovať sa, čo nás to postihlo, je to naša vec. Ale ak sa rozhodneme vnímať veci inak, po svojom a nie tak, ako nás učia, ale tak ako my chceme, môžeme sa obohatiť krásnymi novými pocitmi z vecí, ktoré boli pre nás doteraz neznáme.

POPROS A BUDE TI DANÉ
Od Niny

Určite všetci poznáte tieto kúzelné slovíčka. Vyskúšali ste ich? Raz mi bolo povedané, že veci, ktoré potrebujem ku mne prídu. A teraz vám rozpoviem jeden kratučký príbeh. Ako to funguje u mňa.

Je verejne známe, že cez leto veľa ľudí brigáduje. Ja tiež, ale za zvláštnych podmienok :) Prijali ma na brigádu s tým, že budem pracovať 6 dní v týždni, 8 hodín denne. Hneď som si pomyslela, že čo bude s blogom a s inými mojimi vecami. Tak som využila možnosť poprosiť, aby som dostala to čo chcem, v záujme vyššieho dobra. Záleží mi na blogu a na tom, aby sa čitatelia vždy dočítali niečo nové, niečo, čo ich posunie ďalej. Tak som poprosila tých hore o lepšie podmienky, aby som nemusel opúšťať to, čo som robila doteraz. A čo sa stalo?

Prišla oveľa lepšia ponuka, z toho istého pracovného miesta. Práca na 4 dni v týždni 5 hodín denne. Tomuto hovorím popros a bude ti dané :)

V poslednej dobe veľa ďakujem. Vďačnosť prináša viac dobrých a pozitívnych vecí do nášho života. Ďakujte za všetko, pretože všetko, čo dostanete je dobré, aj keď to na prvý pohľad tak nevyzerá. Prišla som na to, že na tej brigáde sa musím tiež niečo naučiť. A niečo sa už aj odohralo. Pretože k tomu, aby sme naozaj mohli dospieť k poznaniu, musíme sa k nemu dopracovať cez skúsenosti.

Na tej brigáde je jeden chlap, taký čudný, ktorý do každého rýpe. Ja som nebola výnimka. Hovoril mi veci, čo a ako mám robiť a chcel sa vyvyšovať. Vypočula som ho, samozrejme mi to šlo jedným uchom dnu a druhým von. Nech si hovorí čo chce…Začala som rozmýšľať, prečo je taký aký je. Vtedy mi to došlo. Je v práci od rána do večera, už toho môže mať plné zuby, čo mi potvrdili aj iní. Odkedy som toto zistila, začala som sa na neho dívať inak. On si to všimol a je ku mne iný. Čo z toho vyplýva?

Nikdy človeka neposudzujme podľa prvotného dojmu, pretože ten je často klamlivý. Treba ísť hlbšie, aby sme pochopili, prečo sú veci také aké sú. Pre niekoho by toto bolo dosť nepríjemné, sú tam dievčatá, ktoré kvôli tomu, čo im hovorí plačú…a myslia si, že on je zlý, práca je zlá a všetko je zlé. Ale nie. Aj tu nastupuje pravidlo, že všetko je dobré, len sa na to treba pozerať zo správneho uhla a je to tiež šanca, naučiť sa niečo nové. Aj za túto situáciu som bola veľmi vďačná.

Takže ďakujte….za všetko…pretože všetko zlé je na niečo dobré…všetko má viac významov, viac uhlov pohľadu…je len na vás, ktorý uhol si všimnete, cez ktorý sa budete pozerať…alebo sa dostanete nad vec a budete sa pozerať z vtáčej perspektívy a všimnete si všetko, čo daná situácia vyžaduje.

Ale samozrejme toto všetko už dávno vieme. Chcela som vám to len napísať, aby ste vedeli, že to naozaj funguje. NAMASTE 
DHAMMAPADAM


Dhammapadam je sbírka prapovídek velmi ceněných v buddhistickém světě, které odrážejí mravní stránku Buddhova učení. Buddhovo učení nechce být náboženským zjevením, ale návodem, jak se vyléčit ze všudypřítomného utrpení. Mysleme na to, že čemu věnujeme energii, to přitahujeme. Nejlépe myslet na to, co chceme než na to, co nechceme. Máme sílu změnit svůj život a myšlení. A myšlení chodí ruku v ruce s tím, co nás potká.

Všemu, co je, předchází mysl, mysl je základem, mysl je tvůrcem. Kdokoliv říká zda jedná s nečistou myslí, za tím jde utrpení jako kolo za tažným zvířetem.
Všemu, co je, předchází mysl, mysl je základem, mysl je tvůrcem. Kdokoliv říká zda jedná s čistou myslí, toho následuje štěstí jako věrný stín.

"Zhanil mě, zbil mě, propadl a oloupil mě" - hněv těch, kteří na tom v mysli lpí, nikdy nedojde k usmíření.
"Zhanil mě, zbil mě, propadl a oloupil mě" - hněv těch, kteří na tom neulpíváme, dojde k usmíření.

Pokud se člověk dopustil zlého, ať se k němu znovu nevrací; ať nedovolí, aby se jeho touhy obraceli tím směrem. Nahromaděné zlo přináší utrpení.
Pokud není v dlani zranění, je možné vzít do ruky jed. Jako jed neotráví toho, kdo nemá zranění, tak zlo nepostihne toho, kdo ho sám nekoná.

Nenávistí se nenávist nikdy nesmíří, jen beznenávistností dojde klidu; takový je věčný běh věcí.

Mnozí si neuvědomují, že jsme podrobeni tomuto zákonu, avšak ti, kdo to pochopí, usmíří své spory.

Lepší, než recitovat sto veršů sestávajících z bezvýznamných slov je poslechnout si jedno slovo pravdy, po vyslechnutí kterého dosáhneme mír.

I kdyby někdo zvítězil v bitvě tisíckrát nad tisíci muži, největším vítězem je ten, kdo zvítězil nad jediným: nad sebou samým.

Jako déšť pronikne do špatně pokrytého domu, tak vášeň vnikne do nevyspělé mysli.

Jako déšť nepronikne do dobře pokrytého domu, tak vášeň nevnikne do náležitě vyspělé mysli.

Nedbalec, který často cituje písmo, ale neřídí podle něj své jednání, je jako pastýř, který opatruje cizí stáda. Sám nemá podíl na duchovním životě.
Kdo však málo cituje písmo, ale je pravdivý, žije v souladu s naukou, přemohl žádostivost, nenávist a zaslepení, vyvinul dokonalé chápání, osvobodil svou mysl a Nelpí na tomto ani na onom světě, dosáhl podíl na duchovním cíli.

Bdělost je cestou k nesmrtelnosti, nedbalost je cestou k smrti. Bdělí neumírají, nedbalci jsou již jakoby mrtvý.

Mudrci, kteří jasně pochopili povahu této bdělosti, najdou v bdělosti zalíbení a zakusí štěstí v příbytku vznešených.

A ti mudrci, kteří se oddají meditaci a nezastaví se ve vytrvalém úsilí, dosáhnou vykoupení, nesrovnatelné a dokonalé bezpečí.

od Niny - Cesta k pravdě

AROMA PRO POHODU



Stále jste v jednom kole, máte pocit, že na všechno máte strašně málo času? Potřebujete po práci trochu oddychu, ale už se vám z domova nikam nechce? Příjemnou relaxační chvilku můženavodit aromaterapie.Výtažků z aromatických rostlin si lidé cenily již ve starověku.

Vůně dokáží navodit radostnou atmosféru, vzbuzovat libé pocity, vyvolávat dávné vzpomínky, v neposlední řadě zlepšit fyzickou i psychickou kondici, zbavit stresu. Nejrůznější aromatické oleje lze použít do koupelí, relaxační chvíli pomůže navodit aromatická lampa. Který z éterických olejů bude nejvhodnější?
Oleje z citrusových rostlin všeobecně mají povzbuzující účinky. Například grapefruit je vhodný při depresi, osvěžuje, přispívá k harmonii. Citron funguje jako psychický stimulant, působí proti ospalosti, napomáhá ke koncentraci, účinkuje jako sedativum. Pomeranč je vhodný při nervozitě, depresích, úzkosti. Relaxačně a antidepresivně působí olej z růže. Zahání beznaděj, úzkost, napětí, stres. Na zmírnění melancholie můžete vyzkoušet myrhu. Celkovou regeneraci organismu podporuje levandule, účinně pomáhá při vyčerpání, stavech zoufalství, zlosti. Výrazně podporuje psychiku, podporuje hluboký spánek, díky sedativním účinkům ulevuje od bolesti.
(pru)

prevzaté z:

http://www.doplnek.com/content/vune-meni-zivot...



Žádné komentáře:

Okomentovat

Dokud se nerozloučíš se svou osobností, nenajdeš svou individualitu. Individualita je dána existencí, osobnost vnucena společností. Osobnost je sociální pohodlnost.
Společnost nemůže tolerovat individualitu, protože individualita za ní nepůjde jako ovce. Individualita má kvalitu lva a lev kráčí sám.
Ovce jsou vždy ve stádě, doufají, že to bude ve stádě pohodlnější. Stádo jim dává pocit ochrany, bezpečí. Když někdo zaútočí, ve stádě se spíš zachráníš. Ale sám? Jenom lvi chodí sami.
Každý z vás se narodil jako lev. Společnost vás však neustále podmiňuje, programuje vaši mysl jako mysl ovce. Společnost vám dává osobnost: velmi pohodlnou, hodnou a velmi poslušnou osobnost.
Společnost chce otroky, ne lidi, kteří jsou absolutně oddaní svobodě. Společnost chce otroky, protože všechny její pochybné zájmy vyžadují poslušnost.

Starý zenový příběh vypráví o lvu, který vyrostl mezi ovcemi a dokud ho jeden starý lev nepopadl a nepřitáhl k rybníku, kde mu ukázal na hladině jeho vlastní obraz, myslel si, že on sám je také ovcí. Mnoho z nás je jako lev z tohoto příběhu - představa, kterou o sobě máme, nepochází z naší bezprostřední zkušenosti, ale z názoru druhých. "Osobnost" vnucená z vnějšku nahrazuje individualitu, která mohla vyrůst zevnitř. Stáváme se jen další ovcí ze stáda, která se nedokáže svobodně pohybovat, ani si uvědomit svou pravdivou identitu.
Je na čase, aby ses na hladině rybníka podíval na svůj obraz, a osvobodil od všech domněnek, jimiž druzí podnítili tvé myšlení. Tancuj, běhej, poskakuj, křič co tě napadne: cokoli, co probudí spícího lva uvnitř.
Osho One Seed Makes the Whole Earth Green, Kapitola 4