♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥Buď vítán a buď sám sebou. Jsi-li přítel, otvírám ti náruč i srdce, Jsi-li neznámým,dlouho jím nebudeš, Jsi-li nepřítel,láska tě přemůže.
♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥

proroctví z knihy Zasvěcení

Dva trendy - jeden starověký a jeden moderní - probouzí vědomí světa. Jsme svědky celosvětové a dynamické renesance starověké moudrosti. Jóga, meditace, životní síla řízení, akupunktura, ayurveda, a výsledky dalších postupů jsou nyní velmi rozšířené. Zároveň podobné poznatky se promítají do vědy a tvůrčí práce intuitivních průkopníků. Mysl-tělo, lékařství, kvantové vědomí, životní síla léčení, holistické zdraví, psychické povědomí, bojová umění jsou jen některé ze stovek čerstvých projevů nadčasové moudrosti.
Proč tyto dva trendy, co se nyní děje?
Lidský vývoj je cyklický. Vstoupili jsme pro nás do "nové éry" , ale je to věk, který sdílí vědomí stavitelů pyramid a starověkých mudrců, kdy povědomí o subtilní energii a vyšším vědomí byl standard - ne výjimkou.
AMIT GOSWAMI-KVANTOVÝ AKTIVISTAvideo(zde)

Každá pravda prochází třemi fázemi: Nejdříve je zesměšňována. Pak násilně odmítána. A nakonec je akceptována jako samozřejmost.
A.Schopenhauer
Abychom udělali pořádek ve světě, musíme nejdříve udělat pořádek v národě, abychom udělali pořádek v národě, musíme nejdříve udělat pořádek v rodině, abychom udělali pořádek v rodině, musíme nejdříve udělat pořádek ve svém osobním životě, abychom udělali pořádek ve svém osobním životě, musíme udělat pořádek ve svém srdci. Confucius

"Vlastnosti, které nenávidíš u druhých lidí, jsou tvé vlastnosti,kterých se podvědomě snažíš nenávistí a bez úspěchu zbavit.Vlastnosti, které dokážeš tolerovat u druhých lidí,jsou vlastnosti, kterých ses definitivně zbavil." J.MEDO

Buďte královský dědic, kterým opravdu jste! Buďte jako lotos, který ačkoli zrozen ze slizského bahna na dně jezera, pomocí své čisté síly vůle povstane nad vodu, aby viděl slunce a nechal se inspirovat jeho paprsky. Sathya Sai

Léčení duše je léčení energie, kterou jste si vytvořili v tomto nebo v minulém životě, je to tedy proces uvolňování energie připoutanosti k minulé situaci, člověku nebo věci.
Při cíleném léčení duše dochází ke zvýšení vibračního vzorce zhuštěné energie, aby se osvobodila a navrátila se do své duše.
Stav našeho energetického pole zajišťuje způsob, jakým způsobem přijímáme univerzální energii. Pokud frekvence vibračního vzorce (který je vtisknut na energetickém poli) není dostatečně vysoká, aby námi energie přirozeně proudila, jsme připoutáni k nižším energiím, které nás dostávají do konkrétních situací, které nám umožňují, abychom se odpoutali. Energie musí proudit. Pokud neproudí, jsme k něčemu připoutáni.

Odvracíme-li své vědomí od fyzické dimenze do dimenze duchovní - "vypneme-li" vnější svět, ať už zavřením očí, rozostřením zraku, meditací, spojením se s Vyšším Já - dostáváme inspiraci. Jednáme správně. Správně se rozhodujeme. Můžeme předvídat. Můžeme léčit. Můžeme svět učinit lepším místem k životu. JOSÉ SILVA

Nyní nastal čas pro vaše pravé já - krásné, nadané a zázračné - aby znovu povstalo. Toto je znovuzrození vaší skutečné
přir
ozenosti, kterou jste až do tohoto okamžiku skrývali nejen před druhými, ale i sami před sebou. Až v příštích dnech a týdnech pocítíte znovu nalezený pocit jistoty a nadšení, přivítejte jej s otevřenou náručí. A především se respektujte, milujte a ctěte, protože jste nádherné a talentované bytosti.

Select Language

translate

pátek 3. května 2013

HOŘKÉ BYLINY A ZAPOMENUTÝ POKLAD



 

©2013 Připravila: hravje

 Jeden muž ukončil svá studia s vyznamenáním a hrudníkem vzedmutým pýchou. Zdá se, že byl jediný, který svoji práci oceňoval. Ve třiceti byl prodavačem, ve čtyřiceti příležitostným dělníkem a v padesáti tulákem.


Vzal jsem ho s sebou cestou do Miami na dlouhém, osamělém úseku dálnice na Floridě. Jeho oděv, tělo a dech páchly nepředstavitelně. Myslel jsem, že dávno překročil šedesátku. V nejbližším městě jsem mu proti jeho vůli dopomohl k dokonalé očistě a pořídil jsem mu obnošené šatstvo.

Když jsme přijeli do Fort Pierce, kde jsem vlastnil kousek lesa, navrhl jsem mu tříměsíční zkušební dobu se střevními výplachy, syrovou stravou a šťávami s podmínkou, že bude v lese pracovat a vzdá se tabáku a alkoholu. Pochyboval, ale souhlasil. Dodržel slovo a pracoval pro mě víc než rok.

Když jsem tam potom svůj pozemek prodal, držel se dál mého programu a s nově získanou sebedůvěrou se propracovával z jednoho dobrého místa k dalšímu, lepšímu. Potkali jsme se po dvanácti nebo čtrnácti letech. Skoro jsem ho nepoznal - přesněji řečeno - nepoznal jsem ho vůbec.

Vypadal jako pětatřicetiletý, plný pohybu, elánu a zdraví. Zúčastnil se právě schůze farářů. Ano, stal se knězem a věnoval svůj čas a život jiným lidem, včetně potulných alkoholiků, kterým ukazoval, jak je možno omládnout, jestliže k tomu máme rozum a vůli.

Jeden ze zajímavých aspektů jeho "regenerace" je skutečnost, že během prvních čtyř až pěti let po změně životního stylu, ho často lékaři chtěli odeslat do nemocnice, protože jeho žluté zbarvení kůže bylo podezřelé ze žloutenky. Na základě svých vědomostí o čisticích pochodech jater věděl, že se nejedná o žloutenku, ale vyplavování rozpuštěných odpadových látek z jater. K tomu přispívala šťáva z karotky a jiné šťávy, které denně pil. Část odpadu se vylučovala kožními póry. Když jsem ho viděl naposledy, nebylo po žluté barvě kůže ani památky. Právě naopak - jeho barvu pleti by mu byla mohla závidět každá žena.

Definitivně omládl. 

Jíme-li převážně syrovou zeleninu, ovoce, ořechy, naklíčená semena a pijeme čerstvě vytlačené šťávy, můžeme získat všechny vitamíny, které tělo potřebuje. Nikdy jsem neužíval žádné vitamíny v tabletkách, protože všechno, co potřebuje moje tělo, získává zmíněnou stravou a udržováním tlustého střeva v čistotě. Nikdy jsem u sebe nezjistil nedostatek vitamínů. Proč? Protože molekuly, které potřebují moje játra, aby vyrobila vitamíny, které zase potřebuje moje tělo, přijímám syrovou stravou a šťávami.

 ZDROJ: Dr.Normen W.Walker - OMLÁDNĚTE

BÍLKOVINA + AMINOKYSELINY

Minerální říše obsahuje v anorganické formě všechny molekuly, ze kterých je svět složen. Pokud je molekula v minerální říši, má určitou, pevně stanovenou vibraci, ale není živá. Může se říci, že její vývoj jde opačným směrem. Jako anorganické stavební kameny prvků nemohou se samy od sebe dopředu vyvíjet. Mohou se však rozpustit a v tomto rozpuštěném stavu být přijaty rostlinami a tímto způsobem jim může být dán život. Jenom cestou rostlinného vývoje se mohou molekuly stát živými.
Původním účelem stvoření rostlinné říše bylo a je dávat molekulám život, to znamená přeměňovat minerální anorganické molekuly v živé organizmy. Jestliže se horkem rostlinný život rozruší, vrací se molekuly samy od sebe zpět do minerálního stavu, protože nikdy nemůže existovat současně život a smrt.

Zkoumáním činnosti aminokyselin zjišťujeme, že jsou tvorbou a růstem krvinek životně důležité pro nerušenou funkci žláz, pro zdraví kůže, vlasů a kloubní chrupavky, pro nerušenou činnost jater a pro nespočetné další životně důležité funkce.

Bílkovina, ze které se skládá maso zvířat, ryb a drůbeže, byla vybudována z organických, živých atomů zvířecího krmiva. Jejich maso je plnohodnotná bílkovina. Aby však mohlo naše tělo živočišnou bílkovinu strávit, musí si ji nejdřív rozložit na původní aminokyseliny a potom z nich vytvořit svoji vlastní bílkovinu.

Většina lidí je přesvědčena, že maso je pro výživu lidského těla nevyhnutelně nutné.
Za prvé je maso otrávené, protože strašným strachem před porážkou vyplaví nadledvinky „jed“ do krve zvířete. Za druhé je toto maso mrtvý produkt, který se okamžitě po smrti zvířete začne kazit. Mimoto se maso a aminokyseliny dále ničí horkem při vaření a pečení.

Protože většina lidí jí denaturované potraviny, a přes to dál žije, je těžko je přesvědčit, že molekuly v naší potravě musí být živé, organické, aby naše tělo mohlo být vitální a zdravé. Neživé, anorganické molekuly vedou k degeneraci a zanikání těla.

Tak jak je život dynamický, magnetický a organický, tak je smrt statická, nemagnetická a anorganická. Život je produkován životem a to platí také pro molekuly v naší potravě. Jestliže jsou molekuly v aminokyselinách živé, organické, splní svoji úlohu. Jsou-li však porážkou zvířete nebo vařením potravy zničeny, ztratí své vitální vlastnosti, kterými měly podporovat činnost aminokyselin.

Všechna zelenina a ovoce obsahují nutné žiyoucí molekuly, ze kterých si může organizmus vytvořit aminokyseliny. Lidské tělo nemůže využít ve svůj prospěch žádnou „plnohodnotnou bílkovinu“ jakéhokoliv masového výrobku. Může získat ty nejlepší molekuly z čerstvé zeleniny a její šťávy a vytvořit si z nich životně důležité aminokyseliny a bílkovinné látky.

Konzumace masa nebo ostatních masových výrobků a extraktů vede k nahromadění nadměrného množství kyselin, z nichž je kyselina močová nejškodlivější. Svalovina ji přijme asi tak, jako houba nasákne vodu. Jakmile nahromadění kyseliny močové dosáhne bodu nasycení, kyselina vykrystalizuje a její krystalky způsobují bolesti při revmatizmu, dně, neutritidě, ischiasu anod.

Zvířata vytvářejí z aminokyselin, získaných z rostlinné říše, daleko větší, silnější a zdravější těla než člověk konzumací masa.
Jestliže by bylo zapotřebí ještě více důkazů k vyvrácení falešných tvrzení ve prospěch masa, pak bychom se měli poohlédnout mezi masožravými zvířaty po zvířatech tažných - ale marně, žádná nenajdeme. Chybí jim jak síla, tak vytrvalost. Naproti tomu všechna býložravá zvířata, koněm počínaje přes býka až ke slonu, mají enormní sílu a vytrvalost získanou konzumací syrových rostlin.

úryvek ze

DETOXIKACE, ZELENINOVÉ A OVOCNÉ ŠŤÁVY, KOMBINACE POTRAVIN...

 4 HOŘKÉ BYLINKY LÉČÍCÍ JÁTRA, ŽLUČNÍK A JINÁ ONEMOCNĚNÍ

Hořké bylinky jsou považovány za stimulanty léčící a čistící játra a žlučník. Zatímco západ nemá rád chuťové hořká jídla, tato však stimulují a podporují trávení. 
Německý výzkum ukazuje, že hořká tonika stimulují žluč a produkci kyseliny chlorovodíkové. Stejně tak stimulují nervovou soustavu, imunitní funkce a napravují únavu a vyčerpání.

Ostropestřec mariánský (Silybum marianum), pampeliška, Oregon grape root (Mahonia aquifolia) a hořec (Gentiana) ze kterého je vyráběna genciánová violet.




Ostropestřec mariánský chrání jaterní buňky

Ostropestřec chrání jaterní buňky pomocí fytochemikálií. Tyto chemikálie léčí poškozené buňky jater a chrání zdravé.

Lékařský časopis Phytochemical Reaserch označuje Ostropestřec mariánský (Silybum marianum) jako nejlépe prozkoumanou bylinky s velmi silným léčivým vlivem na nemoci jater. Semena Ostropestřce mariánského obsahují silymarin, antioxidant, anti-fibrotikum a blokátor toxinů.

Testy na zvířatech ukázaly, že Ostriopestřec byl schopen redukovat poškození způsobené acetaminonfenem, zářením, chloridem uhličitým a jinými enviromentálními toxiny. Ostropestřec mariánský klinicky prokázal schopnost napravit poškozená játra alkoholem, hepatitidou a jinými nemocemi jater.
(SOUVISEJÍCÍ: http://www.bylinky.eu/ostropestrec-mariansky-ta-nejlepsi-bylina-pro-nase-jatra.html )



Pampeliška stimuluje trávení a produkci žluči
Kořen a list pampelišky má klasickou hořkou chuť bylinného tonika. Stejně jako Oregon grape root, hořec a pelyňek i pampeliška podporuje trávení a stimuluje játra, aby produkovaly více žluči. Tento proces játra a žlučník očišťuje.

V časopise The International Journal of Molecular Science byla publikována studie z roku 2010, kde byl zkoumán efekt kořenu a listu pampelišky na hodnoty cholesterolu u králíků. Zatímco někdo nemusí tuto studii na zvířatech brát, existuje mnoho empirických důkazů, že pampeliška je velmi přínosná pro lidi.

Tato studie prokázala, že pampeliška má schopnost redukovat cholesterol, revmatismus, oxidační stres který přispívá k arterioskleróze a je také močopudná.

Byla také provedena křížová studie, kde byli králíci krmeni normální stravou, další skupina stravou bohatou na cholesterol, stravou bohatou na cholesterol s pampeliškovými listy a poslední skupina stravou bohatou na cholesterol s kořenem pampelišky.

Výsledky ukázaly, že i kořen i list pampelišky je schopen pozitivně ovlivnit antioxidační aktivitu a lipidy u králíků.

Závěr: pampeliška by mohla být užívaná pro pomoc v předcházení nemocí jater a srdce.






Oregon grape root (Mahonia aquifolia) je favoritem mezi dermatology

Dermatologic Therapy uvedl léčivé výhody Oregon Grape Root v roce 2003. Bylina je užitečná jako pleťový kondicionér. Zatímco časopis specificky zmínil akné, uvedl také že bylina má antibakteriální, protizánětlivé a žluč stimulující vlastnosti.







Hořec (Gentiana lutea) podporuje funkci jater a je protiplísňový

Kořen hořce je protiplísňový, podporuje imunitu a má protizánětlivé vlastnosti. jeho výtažek stimuluje sekreci žaludečních šťáv a žluči.

V nedávné klinické studii, výtažek z kořene Hořce zvýšil a prodloužil vyprázdnění žlučníku. Také pomohl zlepšit trávení bílkovin a tuků.
Tyto 4 bylinky jsou velmi přínosné pro lidi, kteří byli vystaveni enviromentálním toxinům, mají ve zvyku pít alkohol, jíst velké množství masa a mají vysokou hladinu cholesterolu či tučná játra”.
Autor: Brad Chase, pro NaturalNews
http://www.jajsem.com/4-horke-bylinky-lecici-jatra-zlucnik-a-jina-onemocneni/



 Mezi potraviny, které prospívají játrům, patří především čerstvá zelenina, která se může nacházet i na našich zahrádkách. Jde zejména o druhy s lehce nahořklou chutí.
Zelené části smetanky, potočnice lékařské, a lístky hořčice jsou příklady hořkých bylin, které stimulují vylučování žluči a pomáhají pročišťovat játra. Jíst hořké léčivé bylinky patří k lidovým léčebným prostředkům, zakořeněným v intuitivních znalostech o tom, co je pro játra zdravé.
Lidé v tradičních kulturách na celém světě dychtivě vyhledávají první výhonky divoce rostoucích bylinek. Vědí, že porce hořké přírodní zeleniny je perfektním lékem proti únavě, kterou vyvolává dlouhodobý sedavý způsob života a strava bohatá na syté, těžce stravitelné a dlouho vařené, pečené či smažené potraviny.
Jan Šejnost, poradce zdravého životního stylu
Publikováno v časopisu VE HVĚZDÁCH

http://www.astrolife.cz/?p=2058

  Hořké byliny a koření 


 

 ZAPOMENUTÝ POKLAD 

 

Endivie - štěrbák, eskarol nebo chicoree, cikorka - cichorium endivia

Existují dva základní typy odrůd Štěrbáku. Batávské neboli holandské odrůdy s velkými širokými listy a vzpřímenými rostlinami a kadeřavé odrůdy, které vytvářejí nízké růžice s chutnými zubatými listy. Kadeřavé odrůdy jsou obecně pěstovány jako letní plodina a větší širokolisté typy, které jsou odolnější proti chladu i nákazám, rostou dobře i v zimě.

Ve starověku i středověku byla čekanka salátová považována za léčivou a čarodějnou rostlinu. Lékaři ji používali jako lék proti zánětům jater. Pokud se budete zajímat o její původ, zjistíte, že pravděpodobně pochází z Egypta a na březích Středozemního moře divoce roste ještě dnes.

Čarodějná rostlina

Všimli jste si, kolik nových vynálezů a také třeba pikantních receptů vděčí za svůj původ náhodě? O jedné takové náhodě, která se stala asi v polovině devatenáctého století, vám mohu sdělit něco bližšího. Tehdy vcelku nepříliš známý belgický zahradník jménem Brésierrs zjistil, že na některých kořenech čekanky zasypaných zeminou vyrůstají silné listové puky.
Jeho objev jej nejspíš tak vyvedl z míry, že snad aby se uklidnil, zkusil si z čekankových puků připravit salát. Jestli si jej udělal sám nebo jej vytvořila jeho manželka, dnes už nevíme, ale každopádně se od té doby salátová čekanka stala belgickým národním jídlem v zimním období.
Takto nově vzniklý druh zeleniny dostal jméno "witloof", což ve vlámštině doslova znamená bílý list.
Witloof - bílý list
V současnosti je tato zelenina nejvíce rozšířená v západní Evropě Belgii, Francii, Holandsku, Německu, ale třeba také v Polsku. Ve sklepích nebo pařeništích se čekankové kořeny přirychlují založené v písku bez přístupu světla. Salát se pak připravuje i z jiných vyšlechtěných odrůd, které se už svým tvarem příliš nepodobají původnímu druhu.
  
Patří mezi ně i takzvaná "trevízská cikorka" s dekorativními červenými listy, která je populární především v Itálii a Švýcarsku. Hlavní účinné látky jsou v mléčné šťávě rostliny.

Nejdůležitější jsou terpenické a glykosidické hořčiny a polysacharid inulin. Tato velmi důležitá látka je schopna regulovat látkovou výměnu v našem těle.

Čekanka obsahuje asi pět miligramů vitamínu C (na jedno sto gramů čekanky), provitamín A, minerální látky a menší množství karotenu. Dietetickou hodnotu čekankových puků určuje přítomnost hořkých látek, které regulují a především zlepšují činnost trávicích orgánů.

Rovněž se podává při jaterních nemocích, neboť blahodárně působí na fungování jater a také pomáhá, pokud se u vás vyskytují žlučníkové kameny.
Čekanka - bojovník s cholesterolem

Lékaři ji mimo jiné doporučují i na snížení hladiny cholesterolu v krvi. Samozřejmě, že vám ihned nepomůže jedna miska čekankového salátu, ale je nutná dlouhodobá kúra, protože odsun cholesterolu z těla je velmi pomalý. Velmi rád se totiž ukládá na stěnách cév a také, jak již bylo řečeno, ve žlučníkových kamenech.

 Produkty s čekankou využívá i kosmetický průmysl, a to především na obklady a zábaly při pleťových zánětech a vyrážkách.

Pokud by vám snad čekankové puky nezachutnaly, konečně tady nejsme v Belgii, můžete zkusit pro změnu nápoj našich babiček cikorku. Určitě si vzpomenete na proslulé Ladovy obrázky, kde stará babička sedí na štokrleti a na ručním mlýnku mele čerstvou "cikórii".

Prehistorická káva

Tato prehistorická káva se vyrábí již od šestnáctého století z kořenů čekanky obecné. Příjemně chutná a má mírně nahořklou chuť, takže našim prarodičům nahrazovala kávu v dobách, kdy ji v Evropě ještě neznali nebo byla pouhou lahůdkou na panských stolech.
Káva ristreto
Káva z kořenů čekanky obecné se vyrábí již od šestnáctého století

Kořeny se po podzimní sklizni usuší, rozemelou a mírným pražením získají lahodnou chuť a vůni, podobně jako opravdová káva. Takto vzniklá hnědá kávovina je nasládlá, protože obsahuje více než dvě procenta inulinu, který se při pražení mění na cukr fruktózu a karamel.
Cikorka, stejně jako čekankový salát, má také léčivé účinky
Mírně podporuje vylučování žluči ze žlučníku a podporuje trávení. Právě představili další ze zapomenutých pokladů našich babiček, ale tentokrát v trochu nezvyklém spojení se salátem. Opět můžeme jen konstatovat, že naši předkové vůbec nebyli hloupí a moc dobře věděli, proč tuto naši domácí evropskou kávu pijí.

 Jaroslav Žíně
http://zena.centrum.cz/recepty/clanek.phtml?id=357192


Štěrbák v kuchyni používáme samotný nebo společně s listovým salátem a dalšími druhy rostlin k přípravě různých zeleninových salátů. Je vhodné salát ze štěrbáku doplnit o ostrý dressing. Ze zralých rostlin používáme srdíčka do salátů a vnější listy raději vaříme nebo dusíme.






Endivie je blízce příbuzná pampeliškovým rostlinám a její chemické složení se jim víceméně podobá. Endivie obsahuje výživné látky, které stále potřebují zrakové orgány.

Jestliže přidáme ke šťávě z endivie šťávu karotkovou, celerovou a petrželovou, dodáme výživné látky nervům a svalům zrakových orgánů, což vede k překvapivým výsledkům při léčbě očních vad. Pití půl až jednoho litru této směsi denně odstraní často oční potíže během několika měsíců tak, že se zraková síla vrátí a brýle se již nepotřebují.

Šťávová směs karotka - celer - endivie pomáhá také při astmatu a senné rýmě za předpokladu, ze se příčina této choroby (obyčejně mléko nebo koncentrované škroboviny a produkty z cukru) vyškrtne navždy z jídelníčku.

Kombinace endiviové šťávy s celerem a petrželí pomáhá při chudokrevnosti, funkčních srdečních potížích a působí jako posilující prostředek na srdce. Je také užitečná při onemocněních sleziny.


Skoro každá směs endiviové šťávy povzbuzuje vylučování žluče, a tím je prospěšná při jaterních a žlučníkových poruchách.

Dr. Norman píše ve své knize:

Zažil jsem jeden pozoruhodný případ. Jedna stará dáma onemocněla šedým zákalem a oslepla. Nejméně tři roky jí nebyla dávána žádná naděje, že by snad mohla ještě někdy vidět.

Dověděla se o účinku čerstvých syrových zeleninových šťáv a rozhodla se tuto léčbu vyzkoušet. Dodržovala striktně nutné čisticí procedury, jako výplachy střev a nálevy, aby předešla všem poruchám v těle, které způsobují odpadové látky. Jedla jen syrovou zeleninu, saláty a ovoce, žádné koncentrované škrobové nebo cukrové produkty.

Denně pila

1l2 litru šťávy z karotky, celeru, petržele a endívie

1l2 litru karotkové šťávy

1l2 litru šťávy z karotky, celeru, petržele a špenátu

1/2 litru šťávy z karotky a špenátu

Dříve než za rok se jí vrátil zrak v takové míře, že mohla číst lupou noviny a časopisy! Endivie je jeden z nejbohatších pramenů vitaminu A ze zelené zeleniny



SOUVISEJÍCÍ:
1.http://www.zdravinadlani.cz/zdravi_na_dlani/knihy/zeleninove_stavy/5310-09-cerstve_stavy-endivie.htm

2.http://www.receptyonline.cz/sterbak-endivie--1083.html

3. http://kvetiny.atlasrostlin.cz/sterbak-zahradni

4. http://cs.wikipedia.org/wiki/%C4%8Cekanka_listov%C3%A1

5. http://www.magazinzeny.cz/zdravi/vyziva_2/cikorka-misto-kavy-po-ranu-prinasi-zarucene-hezky-den

6.  zapomenutý poklad našich babiček
http://zena.centrum.cz/recepty/clanek.phtml?id=357192

7. http://www.ceskahospodynka.cz/clanek.jsp?id=62 

8.  "Nač nám třeba Orientu, celé Arábie, vždyť my máme Mochtín, vivat česká cikorie"
   http://cs.wikipedia.org/wiki/Cikorka

 9.  http://www.rozhlas.cz/cb/carovani/_zprava/na-jare-vladne-zdravemu-stravovani-pestra-listova-zelenina--1203447

další na postranní liště a na stránce:
http://galerielaska.blogspot.dk/p/jidlo-pro-zdravi.html 

 
SYNCHRONNĚ S anitraM ♥♥♥
1.  http://anitram.wordpress.com/2013/04/29/bylinky-na-energiu/

2. http://anitram.wordpress.com/2013/05/02/markus-rothkranz-uzasna-pecen-a-ako-robit-detox/

 ©2013 Připravila: hravje

Žádné komentáře:

Okomentovat

Dokud se nerozloučíš se svou osobností, nenajdeš svou individualitu. Individualita je dána existencí, osobnost vnucena společností. Osobnost je sociální pohodlnost.
Společnost nemůže tolerovat individualitu, protože individualita za ní nepůjde jako ovce. Individualita má kvalitu lva a lev kráčí sám.
Ovce jsou vždy ve stádě, doufají, že to bude ve stádě pohodlnější. Stádo jim dává pocit ochrany, bezpečí. Když někdo zaútočí, ve stádě se spíš zachráníš. Ale sám? Jenom lvi chodí sami.
Každý z vás se narodil jako lev. Společnost vás však neustále podmiňuje, programuje vaši mysl jako mysl ovce. Společnost vám dává osobnost: velmi pohodlnou, hodnou a velmi poslušnou osobnost.
Společnost chce otroky, ne lidi, kteří jsou absolutně oddaní svobodě. Společnost chce otroky, protože všechny její pochybné zájmy vyžadují poslušnost.

Starý zenový příběh vypráví o lvu, který vyrostl mezi ovcemi a dokud ho jeden starý lev nepopadl a nepřitáhl k rybníku, kde mu ukázal na hladině jeho vlastní obraz, myslel si, že on sám je také ovcí. Mnoho z nás je jako lev z tohoto příběhu - představa, kterou o sobě máme, nepochází z naší bezprostřední zkušenosti, ale z názoru druhých. "Osobnost" vnucená z vnějšku nahrazuje individualitu, která mohla vyrůst zevnitř. Stáváme se jen další ovcí ze stáda, která se nedokáže svobodně pohybovat, ani si uvědomit svou pravdivou identitu.
Je na čase, aby ses na hladině rybníka podíval na svůj obraz, a osvobodil od všech domněnek, jimiž druzí podnítili tvé myšlení. Tancuj, běhej, poskakuj, křič co tě napadne: cokoli, co probudí spícího lva uvnitř.
Osho One Seed Makes the Whole Earth Green, Kapitola 4