♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥Buď vítán a buď sám sebou. Jsi-li přítel, otvírám ti náruč i srdce, Jsi-li neznámým,dlouho jím nebudeš, Jsi-li nepřítel,láska tě přemůže.
♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥

proroctví z knihy Zasvěcení

Dva trendy - jeden starověký a jeden moderní - probouzí vědomí světa. Jsme svědky celosvětové a dynamické renesance starověké moudrosti. Jóga, meditace, životní síla řízení, akupunktura, ayurveda, a výsledky dalších postupů jsou nyní velmi rozšířené. Zároveň podobné poznatky se promítají do vědy a tvůrčí práce intuitivních průkopníků. Mysl-tělo, lékařství, kvantové vědomí, životní síla léčení, holistické zdraví, psychické povědomí, bojová umění jsou jen některé ze stovek čerstvých projevů nadčasové moudrosti.
Proč tyto dva trendy, co se nyní děje?
Lidský vývoj je cyklický. Vstoupili jsme pro nás do "nové éry" , ale je to věk, který sdílí vědomí stavitelů pyramid a starověkých mudrců, kdy povědomí o subtilní energii a vyšším vědomí byl standard - ne výjimkou.
AMIT GOSWAMI-KVANTOVÝ AKTIVISTAvideo(zde)

Každá pravda prochází třemi fázemi: Nejdříve je zesměšňována. Pak násilně odmítána. A nakonec je akceptována jako samozřejmost.
A.Schopenhauer
Abychom udělali pořádek ve světě, musíme nejdříve udělat pořádek v národě, abychom udělali pořádek v národě, musíme nejdříve udělat pořádek v rodině, abychom udělali pořádek v rodině, musíme nejdříve udělat pořádek ve svém osobním životě, abychom udělali pořádek ve svém osobním životě, musíme udělat pořádek ve svém srdci. Confucius

"Vlastnosti, které nenávidíš u druhých lidí, jsou tvé vlastnosti,kterých se podvědomě snažíš nenávistí a bez úspěchu zbavit.Vlastnosti, které dokážeš tolerovat u druhých lidí,jsou vlastnosti, kterých ses definitivně zbavil." J.MEDO

Buďte královský dědic, kterým opravdu jste! Buďte jako lotos, který ačkoli zrozen ze slizského bahna na dně jezera, pomocí své čisté síly vůle povstane nad vodu, aby viděl slunce a nechal se inspirovat jeho paprsky. Sathya Sai

Léčení duše je léčení energie, kterou jste si vytvořili v tomto nebo v minulém životě, je to tedy proces uvolňování energie připoutanosti k minulé situaci, člověku nebo věci.
Při cíleném léčení duše dochází ke zvýšení vibračního vzorce zhuštěné energie, aby se osvobodila a navrátila se do své duše.
Stav našeho energetického pole zajišťuje způsob, jakým způsobem přijímáme univerzální energii. Pokud frekvence vibračního vzorce (který je vtisknut na energetickém poli) není dostatečně vysoká, aby námi energie přirozeně proudila, jsme připoutáni k nižším energiím, které nás dostávají do konkrétních situací, které nám umožňují, abychom se odpoutali. Energie musí proudit. Pokud neproudí, jsme k něčemu připoutáni.

Odvracíme-li své vědomí od fyzické dimenze do dimenze duchovní - "vypneme-li" vnější svět, ať už zavřením očí, rozostřením zraku, meditací, spojením se s Vyšším Já - dostáváme inspiraci. Jednáme správně. Správně se rozhodujeme. Můžeme předvídat. Můžeme léčit. Můžeme svět učinit lepším místem k životu. JOSÉ SILVA

Nyní nastal čas pro vaše pravé já - krásné, nadané a zázračné - aby znovu povstalo. Toto je znovuzrození vaší skutečné
přir
ozenosti, kterou jste až do tohoto okamžiku skrývali nejen před druhými, ale i sami před sebou. Až v příštích dnech a týdnech pocítíte znovu nalezený pocit jistoty a nadšení, přivítejte jej s otevřenou náručí. A především se respektujte, milujte a ctěte, protože jste nádherné a talentované bytosti.

Select Language

translate

čtvrtek 30. května 2013

Pro lidi co dokáží svět vnímat i jinak a bonus o čokoládě ♥



 Budou kvést jabloně… Ochutnejte jejich energii
Dnešní příspěvek bych věnoval divokým jabloním. Doufám, že i vy shledáte, jak úžasný je to strom. Jabloně a především divoké jabloně ( které najdete v remízcích, na krajích lesů atd. ) rozhodně patří mezi posvátné stromy tohoto světa. Divoké jabloně vás mohou přenést do světů na „druhé straně“. Ne jen jejich energie, ale i jejich plody-jablka, se můžou stát mostem, spojnicí do říše nesmrtelných. Ten, kdo se zabývá magiemi a chtěl by někdy navštívit tyto říše, jablko mu k tomu může výrazně pomoci. Jestliže ve vaší zahradě rostou jabloně a vaše malé děti pod nimi budou vyrůstat, je dost pravděpodobné, že budou tíhnout k duchovním naukám, nebo seberozvoji. Budou oplývat empatií k druhým lidem a mít láskyplné srdce. Toto vše mají na svědomí vyvážené energie jabloní. Pomáhají nám při pocitech nečistoty a hanby. Stimulují harmonii a vnitřní očištění. Rozvíjí dlouhotrvající vnitřní mládí a blaženost člověka. Jabloň obsahuje silný ženský princip, který rozvíjí jemnost a cit ženy. Ženy by měly jabloně milovat, ne jen energii stromů, ale také jejich plody. Zajímavé je, že aromatické látky z jablek, pokud je v organismu nezničíme jinými látkami v potravě, prostupují tělem a uvolňují se např. skrze vlasy ven. Pravidelní konzumenti a konzumentky jablek tak doslova voní po jablíčkách. Není romantické, jak nám tento jemný a přitom vitální strom, kromě skvělého zdraví dává i vůni přírodního parfému? Ženské vlasy vonící po čerstvých jablkách jsou opravdu omamné…. Ale pozor, rozhodně se nedoporučuje jíst jablka večer. Přes noc vám budou kvasit nestrávené v žaludku. Proto je dobré je jíst nejpozději tři hodiny před spaním, ale nejlépe přes celý den. Jestliže se chcete v tento letní čas oprostit od starostí kolem vás, najděte si v přírodě divokou jabloň, usedněte k jejím kořenům, opřete se o její kmen svými zády, zavřete oči a vnímejte tu laskavou přívětivost tohoto vskutku láskyplného stromu. Naberte si ji do dlaní a nechte vtékat do svého těla. Jestliže budete chtít použít jabloň jako bonsai pro svůj domov, umístěte ji určitě v obývacím pokoji. Jednak je jabloň stromem, který potřebuje přítomnost někoho dalšího, ať je to strom, další rostlina, člověk nebo zvíře, a v obývacím pokoji vás bude zahrnovat svou jemnou láskou po celou dobu. A kdyby jste náhodou seděli sami, věřte, že se tak v přítomnosti jabloně cítit sami rozhodně nebudete… Všem přeji krásné pondělní ráno, Pavel 

Jaký význam mají energie vlastních potravin ?
Proč si péct vlastní chleba ? Budete se asi divit, ale důvodů je opravdu mnoho. Pro ty z nás, kteří se o zdravou stravu zajímáme, je to nezbytná součást denního života. Kupovat si namletou celozrnnou mouku byť v prodejnách zdravé výživy nemá až tak valný význam. Samozřejmě, je pořád nesrovnatelně lepší, než kupovat mouku bílou. O tom se tady přít nemůžeme. Ale ve chvíli, kdy si svou vlastní mouku namelete sami, ihned pochopíte, proč to tak je. A mnozí z nás, kteří si doma obilí melou mi dají za pravdu. V čem je to zvláštní tajemství? Pomiňme v tuto chvíli zdravotní účinky čerstvě namleté mouky a podívejme se na účinky, o kterých se moc nemluví. První fakt je, že namletá mouka, která stojí zabalená v papírovém obalu, tak zhruba po třech týdnech ztrácí některé vlastnosti díky oxidaci látek, které obsahuje. V podstatě se dá říci, že ztrácí kvalitu. Je to podobné jako s pečivem, když ho necháte stát, ztvrdne… Ztratí svou kvalitu. Druhou vlastností namleté mouky je fakt, že vůně, ta krásná vůně, kterou po namletí ucítíte, u kupované mouky nikdy není. A už v tomto bodě je jasné, že upečený chléb z čerstvě namleté mouky je úplně jiný než ten koupený či z koupené mouky. Třetím a nejvýznamnějším faktorem proč si mlet mouku doma, je fakt energetický a nejvýznamnější. Jak jsme si již psali u potravin, energie potraviny, která se zpracovává je přímo provázaná s člověkem, který ji zpracovává. Ovšem, jestli vůbec ji člověk v dnešní době zpracovává. Ale pokud ano - když to tedy trochu nadneseme - asi bych nebyl nadšený, že můj chleba pekl pekař Pepa, který je ještě pod zbytkovým alkoholem ze včerejší párty, kterou si moc užil a dnes je „duchem nepřítomný“. Jakou energii bude mít takový chléb ? Když si namelu mouku doma, zpracuju ji, a upeču chleba, je jeho energie obohacená o to, jaký jsem člověk. Co při pečení dávám do „těsta“ ve chvíli, kdy s ním pracuji. Energie obilnin, které jsou čerstvě namleté a zpracované je stonásobně vyšší než u těch kupovaných. Ti z vás, kteří energie dokážou vnímat mi dají jistě za pravdu. Dám-li vedle sebe chléb z obchodu a chléb doma pečený z namleté mouky, energetický rozdíl je jako „svíčka a sto wattová žárovka“. Takže se toho nebojte a vyzkoušejte si to sami. Přínos pro vaše zdraví z hlediska energií a ne z hlediska toho, že už jen nemám hlad, protože jsem něco snědl je nesrovnatelný. Mohli bychom pokračovat dále a určitě budeme. Ale dnes vám všem přeji krásný zbytek týdne, Pavel
 První Máj… Opravdu bezduché líbání pod třešní ?
Líbání pod třešní má kromě symboliky prvního máje mnoho skrytého právě v třešni jako stromu. Energie třešní je opravdu zvláštní a v době květu je mezi stromy s jabloněmi unikátní. Ovšem přeci jen se v podstatném od jabloně liší. Její síla tkví v probouzení a harmonizaci sexuálních energií v těle. Především v době květu posiluje sexuální činnost, má vliv na potenci, omlazuje tělo i obličej ( platí pro muže i ženy ) !! Kultivuje ženské sexuální vnímání a ženskou energii. Rozvíjí v ženách ženský princip a zjemňuje povahu. Napomáhá odstraňovat sexuální blokády v mysli člověka u žen i mužů. Snižuje únavu, mobilizuje odvahu, odbourává zemdlelost. Jen jednu věc bych mužům nedoporučoval a to, po dlouhou dobu pracovat s energií třešně. Mohla by vám výrazně zjemnit povahu a je dost pravděpodobné, že byste tak ztratil „mužný projev“. Naopak zase u mužů, kteří nemají „srdce“, je dlouhodobá práce s energií třešně prospěšná. Třešeň byla vždy velkou inspirací pro všechny básníky. Vždyť ani nemusíme chodit daleko… Karel Hynek Mácha a jeho Máj…. Také byl inspirovaný kvetoucími třešněmi. Východní kultury považovaly třešně za velmi harmonizující stromy. Již zmíněné Sakury ( třešně ) ročně dávají do pohybu statisíce lidí v Asii, aby oslavili s kvetoucími stromy příchod jara, dobré energie, hojnosti a lásky. Celé rodiny jedou do lokalit s těmito stromy, posedávají pod stromy a popíjí čaj. Je to nádherná východní tradice. Krásná pokora k přírodě. Vyjádření, že ještě nezapomněli kolem sebe vnímat krásu a jemnost věcí. Vychutnání si okamžiku, který už člověk příští rok nemusí zažít. Jestliže budete chtít používat energii třešní, udělejte to brzy z rána. Vstaňte brzy za rozbřesku, dokud je ještě rosa a vychutnejte si klid kolem vás. Z listů stromů, popřípadě z jejich květů setřete rosu a natřete si s ní obličej. Osvěží vás, bude na vás působit blahodárně. Sedněte si pod třešeň do trávy, zavřete oči a vnímejte to jemné chvění ve vašem těle, když do vás energie třešně začne pomalu vstupovat. Ničemu se nebraňte, nechte energii volnost. Vaše tělo se vám odvděčí za tuto malou chvilku, kterou mu dopřejete v podobě energie třešně… Také vám můžu vřele doporučit, jestliže máte partnera, který je schopen energii stromů s vámi sdílet, vezměte ho sebou. Posaďte se pod třešeň spolu, chytněte se za ruce a vychutnejte si ten okamžik společně. Budete na to dlouho vzpomínat. Vaše empatie k partnerovi bude vzrůstat díky energii třešní. A kdo zapomněl vzít svou partnerku či partnera k rozkvetlé třešni, rychle to napravte. Budete z toho mít užitek celý rok. Krásný víkend Vám přeje Pavel.


Tmavá čokoláda

Každý vie o čo sa jedná, nieje nikto kto by ju v živote neochutnal, každý pozná jej neodolateľnú chuť a predsa nie každý vie koľko pozitív má v sebe. Samozrejme reč bude len o kvalitnej vysokopercentnej čokoláde a nie o "odpade" čo bežne dostať na pultoch v obchodoch. Takže načo je dobrá čokoláda ?

Čokoláda je okamžitým zdrojom energie pre telo i ducha, ovplyvňuje neurotransmitéry v našom mozgu, a tým odstraňuje napätie a stres a vyvoláva v nás pocit pohody a pokoja. Dôležitou súčasťou čokolády je kakao obsahujúce alkaloidy - theobromín a kofeín (ten sa nachádza v desaťkrát väčšom množstve), teda látky známe svojimi povzbudzujúcimi účinkami. Čokoláda obsahuje vysoký podiel antioxidantov, magnézium, vitamín B (priaznivo pôsobí na kožu a nervy), kalcium pre pevné kosti a železo pre tvorbu krvi.


Chráni srdce i mozog
Pravidelná konzumácia malého množstva čokolády s vysokým obsahom kakaa znižuje riziko vzniku krvných zrazenín. Čokoláda poskytuje nášmu telu ochranu pred voľnými radikálmi, ktoré sú považované za jednu z príčin rakovinového ochorenia. A to vďaka látkam zo skupiny bioflavonoidov, ktoré majú výrazné antioxidačné účinky. Tieto priaznivé účinky sa týkajú predovšetkým horkej čokolády, ktorá má pre svoj vyšší obsah kakaa až dvojnásobnú antioxidačnú aktivitu.
Čokoláda je aj zdrojom horčíka, ktorý priaznivo pôsobí na funkcie mozgu. Tento prvok navyše chráni telo pred srdcovými chorobami, infarktom, vysokým krvným tlakom a obličkovými kameňmi a podporuje rast kostí. Okrem toho kakao obsahuje tryptofan, látku, ktorá zvyšuje hladinu tzv. hormónu dobrej nálady mozgu - serotonínu. Čokoláda obsahuje aj fenylethylamín, patriaci do kategórie povzbudzujúcich prostriedkov. Jeho prítomnosť napomáha zvyšovať aktivitu tých častí mozgu, ktoré kontrolujú našu schopnosť sústrediť sa. Pitie čokoládových nápojov alebo konzumácia čokolády zlepšuje prekrvenie mozgu. Výskum Nottinghamskej univerzity potvrdil, že v priebehu dvoch až troch hodín boli vďaka pôsobeniu flavonoidov kľúčové časti mozgu výrazne prekrvenejšie. Dobrá správa pre každého, koho čaká náročný deň v práci, či pri štúdiu. Toto prekrvenie mozgu podľa vedcov môže navyše spomaliť efekty starnutia mozgu.

Proti kašľu
Ak si denne doprajete 45 gramov čokolády, urobíte dobrú službu svojmu srdcu a cievam. Mary Englerová z Kalifornskej univerzity však tvrdí, že srdcu nie je jedno, po akej čokoláde siahnete. Svedčí o tom dôkaz: jednej skupine dobrovoľníkov podávala dva týždne každý deň 45 gramov horkej čokolády, druhej skupine rovnaké množstvo mliečnej čokolády. Ultrazvukovým vyšetrením ciev sa zistilo, že osobám, ktoré dostávali tmavú čokoládu, sa cievy rozšírili o desať percent. Konzumentom mliečnej čokolády sa cievy, naopak, mierne zúžili. Englerová dospela k záveru, že čím je čokoláda tmavšia, tým je v nej väčší podiel flavonoidov, teda látok, ktoré chránia pred zrážaním krvi, a tým aj pred infarktom a mozgovou príhodou. Podľa americkej štúdie obsahuje malá tabuľka tmavej čokolády toľko flavonoidov ako šesť jabĺk, štyri a pol šálky čaju, 28 pohárov bieleho vína alebo dva poháre červeného vína a jej konzumácia má podobný vplyv ako malé dávky acylpyrínu.
Čokoláda obsahuje tajomstvo liečenia dráždivého kašľa - v kakau sa nachádza látka, ktorá na dráždivý kašeľ účinkuje lepšie ako kodeín, používaný vo väčšine tradičných liekov. Na dosiahnutie žiaduceho efektu treba však zjesť najmenej 25 čokoládových tyčiniek. Maďarskí vedci dokázali, že príbuzné zlúčeniny teobromínu, ktorý sa nachádza výlučne v kakaových bôboch, uľavujú pri astme.

Elixír mladosti?
Hamburský cukrár Adolf Andersen spolu s doktorom Michaelom Kentzom vynašli prvú čokoládu na svete, ktorá pôsobí proti starnutiu.
Čokoláda je horká a pridáva sa do nej mango a sójové mlieko. Jej vynálezcovia sú presvedčení, že nás urobí nielen šťastnými, ale aj mladými. ,,Horká čokoláda obsahuje trikrát viac kakaa ako mliečna, takže má vysokú koncentráciu fenyletylamínu a polyfenolu,‘‘ vysvetľuje
M. Kentze. ,,Kakao a fenyletylamín zrýchľujú tep a vyvolávajú pocity pohody. Zvyšujú aj distribúciu hormónov serotonínu, dopamínu a noradrenalínu, takže človek je veselší. Sójové mlieko znižuje menštruačné ťažkosti u žien a spevňuje pokožku a mužov chráni pred problémami s prostatou. Mango zasa obsahuje enzýmy, ktoré aktivizujú metabolizmus a sú účinné proti zápalom.‘‘
Vynálezcovia však upozorňujú, že konzumácia ich čokolády pri nezdravom životnom štýle nebude mať veľký účinok. Odporúčajú zjesť jednu-dve pralinky na konci dňa a dať si k nim šálku čaju.

Tehotné ženy a čokoláda

Dobrá správa pre budúce mamičky: čokoláda konzumovaná počas tehotenstva má priaznivý vplyv na dieťa. Vedci z Helsinskej univerzity požiadali 300 tehotných žien, aby si zaznamenávali konzumáciu čokolády a úroveň stresu, zistili, že každodenná dávka čokolády mala pozitívny vplyv na správanie potomka. Šesť mesiacov po narodení dieťaťa, matky, ktoré čokoládu jedli, tvrdili, že u dojčiat sa prejavuje viac reakcií, najmä úsmev a smiech. Deti stresovaných žien, ktoré pravidelne konzumovali čokoládu, mali menší strach z nových situácií ako deti stresovaných žien, ktoré ju nejedli. Jedna z úvah hovorí o tom, že sledovaný účinok môže byť výsledkom pôsobenia chemikálií obsiahnutých v čokoláde a spojených s pozitívnou náladou, ktoré sa dostali do tela dieťaťa v maternici.
Čokoláda ženy často vzrušuje viac ako mužské idoly. Tvrdia to britskí vedci, ktorí uskutočnili zaujímavý pokus so skupinkou dobrovoľníčok, ktorým premietali striedavo fotografie vyhlásených mužských hollywoodskych hrdinov a rôznych sladkostí. Zisťovali pritom, ako sa mení ich tepová frekvencia. Výsledok prieskumu bol dosť šokujúci: muži prehrali na celej čiare. Zatiaľ čo pohľad na jednotlivé idoly rozbúšil ženské srdce rýchlosťou od 90 do 105 tepov za minútu v závislosti od premietaného krásavca, čokoládové pralinky zaznamenali frekvenciu 122 tepov za minútu. Zaujímavé však je, že čím boli dobrovoľníčky mladšie, tým viac ich vzrušovala čokoláda.

Na krvný tlak

Ak máte vysoký krvný tlak, mohla by byť čokoláda jedným z liekov vo vašom arzenály. Flavonoidy obsiahnuté v kakau pomáhajú vyrovnávať a optimalizovať krvný tlak. Treba však siahnuť po čistej tmavej čokoláde, ako potvrdil výskum nemeckých lekárov.

Vylepší náladu a posilní
Každý má občas zlú náladu, ak vás však prenasledujú depresívne stavy dlhšie, môžete siahnuť práve po čokoláde. Kofeín a iné chemikálie obsiahnuté v tmavej čokoláde pôsobia ako antidepresíva, partnerke čokoládu dajte aj v rámci PMS. Jedna z chemických látok obsiahnutá v čokoláde dokonca dokáže navodiť pocit „čerstvej zamilovanosti“. Tak prečo to neskúsiť?

Znižuje riziko infarktu
Výskumníci z Univerzity Johna Hopkinsa zistili, že pravidelná konzumácia niekoľkých kociek tmavej čokolády dokáže znížiť riziko infarktu až o 50 percent. Slovo prevencia tak na základe týchto zistení dostáva nový, veľmi „chutný“ význam, čo poviete?

Čokoláda pomáha...
Okrem iného aj pri chronickej únave. Pacienti trpiaci týmto ochorením konzumovali 85 percentnú tmavú čokoládu každý deň a ich stav sa výrazne zlepšil. Iná štúdia dokázala, že tmavá čokoláda znižuje zlý cholesterol a zvyšuje hladinu toho „dobrého“, napomáha tiež telu rýchlejšie vyrovnávať hladinu cukru v krvi a dokonca pomáha pri dlhotrvajúcom kašli, pretože kakao obsahuje účinnú látku theobromine.

Čokoládová masáž
Patrí medzi perly masáží a skrášľujúcich procedúr. Je výborná na vyhladenie a skrášlenie pokožky, celulitídy, na získanie dobrej nálady, odplavenie toxických látok, či uvoľnenie stuhnutých svalov. Vďaka masáži a zábalu telo cez pokožku strebáva vitamíny, aminokyseliny, minerály a antioxidanty. Harmonizuje celé telo.
Procedúra začína peelingom (káva, kokos, mak...), ktorý očisťuje pokožku a zbavuje ju vrchnej vrstvy odumretých buniek. Následne sa pootvárajú všetky kožné póry, čo v konečnom dôsledku má veľký význam. Takto očistená a uvoľnená pokožka je pripravená na nanesenie teplej čokolády. Tá rozšíri absorbčnú schopnosť pokožky, lebo kožné póry sa viac otvoria a krvné kapiláry sa rozšíria. Pokračujeme príjemnou relaxačnou masážou. Procedúru ukončíme čokoládovým zábalom. Počas aplikácie jej intenzívna vôňa pôsobí aromaterapeuticky, stimuluje produkciu endorfínu, čo znásobuje zážitok z masáže. V spojení s relaxačnou hudbou nastáva úplná relaxácia, úplná duševná i telesná pohoda.

Účinky:
  • príjemný relax,
  • uvoľňuje vodu v podkoží,
  • podporuje odtok lymfy,
  • zvláčňuje, hydratuje a tonizuje pokožku
  • zabraňuje starnutiu pokožky
  • zabezpečuje kvalitnú starostlivosť o pokožku (vitamíny, minerály, antioxidanty)
  • potláča celulitídu
  • pôsobí proti bolesti, stresu a únave
  • odplavuje toxíny
  • uvoľňuje svaly
  • stimuluje zmysly
  • intenzívna vôňa stimuluje produkciu endorfínu - hormónu šťastia

Kontraindikácie:
  • tehotenstvo
  • vysoký krvný tlak
  • zápaly
  • infekčné ochorenia (žltačka, HIV, bradavice ...)
  • otvorené rany, kožné ochorenia, plesňové a hubové ochorenia
  • alergia na čokoládu
  • onkologické ochorenia

Ešte raz dodám, že treba siahnuť len po vysokopercentnej čokoláde, ja odporúčam len viac ako 80%, čím viac tým lepšie a tým menej prísad v nej.

Dobrú chuť a na zdravie
http://www.liecenie.info/zdrava-vyziva/tmava-cokolada

SOUVISEJÍCÍ:

I čokoláda může podpořit naše zdraví

Vloženo: 24. 09. 2012
Čokoláda a kakao, ze kterého je vyrobena, jsou také zdrojem polyfenolických látek s příznivým potenciálem pro ovlivnění vzniku kardiovaskulárních chorob a rakoviny. Tento příznivý efekt vychází z antioxidačních vlastností přítomných flavanolových sloučenin, které patří do skupiny flavonoidů. Pokud bychom chtěli „zdravě mlsat“, pak musíme vybírat pouze kvalitní čokolády s obsahem minimálně 70 % kakaové hmoty.


NEALE DONALD WALSCH:
Neexistuje "změna k horšímu." Změna je procesem, samotným životem, procesem, kterému můžeme říkat "evoluce". A vývoj se pohybuje pouze jedním směrem: vpřed, a ke zlepšení. Proto, když ve svém životě prožíváte změnu, můžete si být jisti, že se cosi obrací k lepšímu. A ačkoliv to v danou chvíli nemusí tak vypadat, změna přijde, pokud budete trpěliví a budete mít víru v proces, uvidíte, že je to pravda.







 ©2013 Připravila: hravje

Žádné komentáře:

Okomentovat

Dokud se nerozloučíš se svou osobností, nenajdeš svou individualitu. Individualita je dána existencí, osobnost vnucena společností. Osobnost je sociální pohodlnost.
Společnost nemůže tolerovat individualitu, protože individualita za ní nepůjde jako ovce. Individualita má kvalitu lva a lev kráčí sám.
Ovce jsou vždy ve stádě, doufají, že to bude ve stádě pohodlnější. Stádo jim dává pocit ochrany, bezpečí. Když někdo zaútočí, ve stádě se spíš zachráníš. Ale sám? Jenom lvi chodí sami.
Každý z vás se narodil jako lev. Společnost vás však neustále podmiňuje, programuje vaši mysl jako mysl ovce. Společnost vám dává osobnost: velmi pohodlnou, hodnou a velmi poslušnou osobnost.
Společnost chce otroky, ne lidi, kteří jsou absolutně oddaní svobodě. Společnost chce otroky, protože všechny její pochybné zájmy vyžadují poslušnost.

Starý zenový příběh vypráví o lvu, který vyrostl mezi ovcemi a dokud ho jeden starý lev nepopadl a nepřitáhl k rybníku, kde mu ukázal na hladině jeho vlastní obraz, myslel si, že on sám je také ovcí. Mnoho z nás je jako lev z tohoto příběhu - představa, kterou o sobě máme, nepochází z naší bezprostřední zkušenosti, ale z názoru druhých. "Osobnost" vnucená z vnějšku nahrazuje individualitu, která mohla vyrůst zevnitř. Stáváme se jen další ovcí ze stáda, která se nedokáže svobodně pohybovat, ani si uvědomit svou pravdivou identitu.
Je na čase, aby ses na hladině rybníka podíval na svůj obraz, a osvobodil od všech domněnek, jimiž druzí podnítili tvé myšlení. Tancuj, běhej, poskakuj, křič co tě napadne: cokoli, co probudí spícího lva uvnitř.
Osho One Seed Makes the Whole Earth Green, Kapitola 4